torsdag 12 november 2015

Nu får det va nog!Jag satt en dag som vanligt och tvättade, smörjde och Biolightade Discos mugg. Har hållit på med detta nu i 2 mån och det ger inte med sig. Allt enligt vet. instruktion. Denna snälla hästen står still när jag ber om det trots att muggen är väldigt öm.  
Han har också börjat kasta sig upp när han reser sig (håller upp vb)  då han legat ner. Benen far åt alla håll o han smäller i väggarna.
Jag kände bara NU FÅR DET RÄCKA. Jag kan inte hålla på o plåga denna stackars häst. Nu ska jag ha antibiotika till honom, PUNKT.
Satt i flera dgr i telefonkö till vet och fick till slut tag på henne. Hon hörde på mig att jag menade allvar och skrev ut Hippotrim + ett sulfapulver som skulle blandas med olja och läggas på såren. Nu hoppas jag att muggen ger med sig!
Klippte av hans fina svans vid haserna så att den inte skall irritera i såren. 
När jag får bukt med muggen får vi ta tag i den andra hältan, då vet man iaf vad som är vad.
  
Beställde också en räfflad gummimatta på nätet som jag ska lägga i boxen under halmen så att han inte ska halka när han reser sig. Den kommer med lastbil i morgon...


    

4 kommentarer:

 1. Hej Irene. Jag hoppas det där hjälper. Gör det inte det kan jag tipsa om det enda som tog Zantanas rasp och det var intravenöst penicillin + två kortisonsprutor. Jag provade också hippotrim i tio dagar men utan resultat tyvärr.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja Sandra S, vi får verkligen hoppas att det hjälper. Känner mig helt maktlös. Promenerar 2 ggr/dag med honom så att inte benet ska svullna. Men då vet jag vad jag ska be veterinären att få om inte detta funkar....

   Radera
 2. Det som hjälper för oss är Otomax (öronskabbmedel för hund) Stark antibiotika/penicillinkräm. Bara det att veterinärerna vill inte gärna skriva ut det. Det gör mig så irriterad för är det bättre att månadsvis försöka få bukt med skiten o plåga hästen, än att använda ett medel man vet gör att det försvinner på några dagar. Stafette har mugg nu och veterinären tyckte att hon skulle ha boxvila??? Aldrig att hon får boxvila, hon är ju inte sjuk men hon har mugg på ett ben! (Vi brukar klippa/raka bort pälsen för att kunna hålla efter muggen.) Hoppas att det ger med sig snart på Disco.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Just det. Minns att jag har haft på kattens öronmedel förra året. Tar bakterier-svamp-virus. Disco har tjocka pansar av skoner, huu.
   Boxvila låter ju inte alls bra, då svullnar ju benen ännu mer... Hoppas det ger sig på Stafette. Många hästar med mugg nu har jag hört...

   Radera