onsdag 2 september 2015

Mitt hästliv 23. Alexi föds och Ingresse åker till Nocturne

Lilla Alexi f-93

Detta beskriver lite av vad som hände under året -93. Det var ett hektiskt år med många hästar i stallet, men med så mycket glädje.
Ingresse var dräktig med Asterix och hade sin 1-åring Nobel e. Napoleon vid sidan. Stafette e. Stanford var 3 år och höll på att ridas in. Sandras shettis Jill var 4 år och Sandra red nu lite mer. 
Tabelle e. Tamburin 2 år flyttade till Kicki som köpt henne.  
Under sommaren fanns det faktiskt 6 hästar här...

Nobel åkte till sin nya ägare i Finland och allt fungerade bra med honom i sitt nya land.
Nobel i Finland
 Lilla underbart söta Alexi e. Asterix föddes ute i slutet av maj kl 02,30. Allt gick bra o hon var direkt stadig på benen. Ingresse var som vanligt en supermamma.
Hon växte fint o rörde sig lätt.
Midsommar -93 med Sandra o Simon
 Nu var det dags att fundera på ny hingst att betäcka med. Valet föll på Nocturne (Steinbeck-Pontus). Bruksprovsetta. Som vanligt blev Ingresse dräktig direkt.
Överst Nocturne, mitten o nederst är Tabelle 2 år.

Tabelle visades på premiering som 2-åring och fick fina poäng, klass I. På höstkanten flyttade hon hem till Kicki.

Alexi 3 mån

Överst är Alexi och Stafette. Under är Silver och Jill

 Det vi märkte med Alexi var att hon var ganska liten, för övrigt jättefin. De andra fölen hade varit något högre vid samma ålder.
Utbildningen av Stafette fortskred o hon artade sig fint. Kunde rida runt i skogen själv.
Eftersom Stafette visade sig hoppa så bra tog vi beslutet att hon skulle säljas till någon hoppintresserad. Vi hittade en perfekt köpare från Torsby till henne. Pengarna för henne hade vi som hjälp till att göra vår ridbana. Det var verkligen behövligt med någonstans att rida o greja med hästarna.
Stafette trivdes bra hos sin nya ägare. Lika hemskt varje gång man ska sälja häst...
 

2 kommentarer:

 1. Ja, visst är det fruktansvärt att sälja sina "barn" och veta att de aldrig kommer hem igen. Har precis sålt Stafettes sista avkomma, underbara Orion. Han kommer att få det bra men det är ledsamt ialla fall. Försäljningen av honom kommer att finansiera vår efterlängtade ridbana, precis som Stafette finansierade din. Stafette mår mycket bra sina 25 år till trots och hon hälsar så mycket till sin forna matte och låter även hälsa att hon gärna ser ett litet besök av gammelmatte om hon har vägarna förbi. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är så roligt att Stafette haft ett så fint liv och att hennes gener lever vidare i fina föl. Vi önskar alla fina avkommor lycka till.
   Så klart vore det kul att träffa Stafette! Tänk att hon redan är 25 år, ofattbart....

   Radera