måndag 1 juni 2015

Ridningen går ok

Jag rider, leder o tömkör enligt instruktionerna. Tycker det känns bra när jag rider. Han är mjuk o fin. Jag märker dock att han inte så gärna flyttar sig åt sidan för v skänkel. Bakknä eller gaffelband?
När jag ser honom från marken tycker jag tyvärr att han ser "trippig" ut i traven, tassar fram, mest i v varv. Får prata med vet. om detta nästa gång. 
När jag rider ute tycker jag han är lite snubblig av sig, men det är väl inte så konstigt efter att ha varit skadad så länge.
Han är iaf pigg o framåt. Jag längtar sååå efter att få galoppera!

Sofie o Nicke


  

2 kommentarer:

 1. Hoppas det fortsätter gå åt rätt håll med Disco! Har han ringskor pga gaffelbandsskada? Vad är tanken m ringskon, hur hjälper den till? googlade runt lite för jag tycker det är intressant och hittade detta:
  http://petterengblom.blogspot.se/2012_06_01_archive.html
  Intressant tyckte jag, men känns samtidigt som helt annat tänk än ringskon?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för svar! Ja, han har ju ett knivigt dubbelt problem som motverkar varann... Dels gaffelbandsskadan vb o dels patellahakningen båda bak. Han vilar alltid på ett ben bak o hänger väl lite på frambenen. Ringskon ska väl avlasta o fördela vikten fram. Bak har han lite bredare specialskor som dessutom är lite längre. Men om det hjälper vet jag faktiskt inte... Jag kan bara hoppas, men hans veka kotor går ju inte att förändra:(

   Radera