fredag 12 juni 2015

Restresa till SamosEfter att ha frusit halvt ihjäl första semesterveckan bestämde vi att ta en restresa. Det blev en resa till Samos. En vacker grön ö i Egeiska havet, nära Turkiska gränsen. Där borde det iaf vara lite värme o förhoppningsvis inget regn. I juni brukar det vara 29 regnfria dagar...
Denna resa var tänkt att  vi bara skulle ta det lugnt o njuta av den goda grekiska maten:)


Det var ett fint litet hotell på stranden (klappersten) en dryg km från Samos stad (Vathi). Sol och 27 gradig värme mötte oss. Helt ljuvligt! Maten,  ja den var lika underbar som den brukar vara i Grekland.


Promenadvägarna var kantade av vackra blommor. Blev förstås en del promenader in till stan. Där fanns mysiga ställen att ta en kaffe/öl på. För övrigt var det ett ganska lugnt.


En dag åkte vi med på ö-tur. Intressant, vi var bla på världsarvet Heraion. Där hade man dyrkat gudinnan Hera enligt den grekiska mytologin. Hade varit ett mycket stort tempel. Nu fanns bara delar kvar. 


Vi var även på en vingård o provsmakade egenproducerade vita viner, samt ett krukmakeri. Där visades Pythagoras kopp. En smart konstruktion, om man fyllde koppen lagom stannade vätskan kvar i koppen, men om man fyllde mer mer rann allt ut... Enligt sägnen konstruerad av Pythagoras för att inte hans studenter skulle dricka för mycket vin...


Det var slingrande vägar med mängder av blommor o växter. Massor av bougainvillea, ginst och nerium.


Vackra cypresser. Blev även ett besök i näktergalsdalen. Stora gamla träd o skön skugga. Fåglarna sjöng. Besökte också den högst belägna byn. Vattnet var klart o ganska behagligt, ca 22 grader. Vi badade omväxlande i hav o pool. Helt underbart. 
En härlig, lat semester, men som alltid är det skönt att komma hem:)

Fortsättning följer...


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar