torsdag 29 januari 2015

KlinikbesökKlinikbesök med Disco igen.
Det var lite struligt innan vi åkte för Nicke skulle skos o ville inte vara ensam i stallet, så jag tog in Disco. När sen Nicke var klar o gick ut blev Disco orolig o ville med ut, men då skulle vi ju strax åka iväg. Detta medförde att Disco stod o var orolig hela vägen i transporten. Mitt hjärta satt i halsgropen. Kommer aldrig att komma över min transportskräck... Däremot stod han still på hemvägen, puhh.
 
Så fort vet. såg honom sade hon att gallorna runt kotan nu var väldigt mkt bättre. Troligen Biolightens förtjänst. Bra!
Longering i båda varv på löst/hårt underlag. Man ser att han inte tar för sig riktigt med vb, speciellt på hårt underlag. Men konstigt nog har han bäst balans i v varv.
Vet. böjde sedan alla 4 benen i vanlig ordning samt även högt på bakbenen. Positivt var att hältan vf nu var borta. Även baknä vb var ok. Det som är kvar av hältan är lågt vb = gaffelbandet. Han visade ca 1.5 grads hälta vid böjprovet. Kanske något bättre än sist, men ingen större skillnad. Hade hoppats på lite bättre resultat.

Efter böjproven gjordes ultraljud på gaffelbandet. Ingen större förändring men hon kunde se en viss läkning.
Ingen behandling i leden denna gången. 
Snälla, snälla Disco. Han fick shockwavebehandling utan sedering o stod som ett ljus. Vet. lovordar honom varje gång. Vilken tur att han är så gudasnäll.

Skoningen förra gången med långa traktarmar bak tycker jag inte var så lyckat. Nu gjorde hovslagaren på ett annat sätt med bredare skor bak i stället. Fortfarande ringsko fram. Hoppas detta kan hjälpa honom.
Måste verkligen säga att de gör allt de kan för att få honom frisk.

Summan av kardemumman denna gången: bra vf kota. Något aningens lite bättre i vb gaffelbanden. 

Ibland kan jag inte låta bli att fundera. Nu har han varit halt från slutet av juli o det har egentligen inte hänt så mycket alls med hans hälta. Jag har lagt ut upp mot 100 000 kr på att få honom frisk. 
Alla vet.besök inkl resor, shockwave, specialskoningar, inköp av Biolight, hyaluronsyra + nypon i fodret, specialtillskott för hovarna, nya benskydd, Back-on-track, liniment, you name it.
Tur i alla fall att jag får tillbaka lite pengar från försäkringsbolaget...
Om man inte hade gjort något alls, hur hade han då varit nu???
Kanske är det så att tiden får göra sitt?

Naturligtvis är jag lydig o följer all veterinärens råd till punkt o pricka. 
Disco i sin vanliga ställning, vilande på vb
       

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar