tisdag 9 juli 2013

Dessa hemska kläggar:(

En elaking i stallfönstret

De dagar då det är varmt o härligt, då är det hopplöst i hagen. Kläggar o bromsar kommer från alla håll o kanter för att ge sig på hästarna. Disco HATAR verkligen allt från flugor till getingar. 
I hagen blir han orolig o han har fått massor av stora kulor från diverse bett där inte flugtäcket når. Måste nämligen ha flugtäcke för att det ska gå att ha honom på gräset. Hade lite Swith kvar o det är ju super mot fästingar. Har tyvärr inget bra medel mot flygfän, använder Renons när jag rider, men det gör inte så mycket nytta. Någon som vet något bra att ta på???

Cobben o Nicke är oftast inte riktigt lika påverkade. Idag var dock alla hästarna oroliga, så Sandra tog in dem i stallet där de stod hela dagen. Att man inte kan få glädjas åt varmt väder...

Bilderna på hästarna är tagna innan midsommar, då hade inte elakingarna kommit än.

1 kommentar:

  1. Fick ju ett tips av Jessica-Enzo på ett bra täcke från Horse Ware som höll insekter borta. Ska se på Falsterbo om jag hittar det.

    Finns det någon fälla för blinningar/klägg eller är det bara för bromsar? Cicci har gjort en fälla själv, spännande att höra om den funkar.

    SvaraRadera