måndag 4 mars 2013

Disco för Pernilla


Discos tur att träna för Pernilla. Har inte tränat för henne sedan slutet av nov, tänk vad tiden rinner iväg.
Hennes mål i år med Disco är mer vinklade bakben o samling, mer energi o kvicka fötter. (Lycka till...)
Jag fick börja lite som Sandra, dvs ställa svagt utåt samtidigt flytta ut bakdelen en aning. Här är det viktigt att jag har fjädrande armar, får INTE dra när han går emot, bara fortsätta driva honom under mig. Sitta upprätt, inte klämma med benen. Korta kvicka steg, sänkt bakdel. Viktigt att jag inte glömmer av att stötta upp med ytterskänkeln. Han får inte ramla ner med ena skuldran, jag måste stötta honom så att han blir jämn. Han får inte tappa energin. Får heller inte bli för hög i nacken, det är manken som ska upp o han ska ge efter i halsen utan att ramla ner på bogarna... Kan säga att det gick sådär... Bitvis fick jag iaf en bra känsla. 
Gick över till trav. Lättare än i skritt. Ganska ok men jag måste tänka på att han ska vara aktiv i övergången till skritt o nästan "steppa". Ibland luras han o släpper ryggen. Då får jag flytta lite o hitta tillbaka. Han får inte dra iväg, ska vänta på mig. Han försökte så gott han kunde o det blev en del lite större o ojämna steg ibland. P tyckte han fick fin trav.
Inte så mkt galopp, men det var ganska bra så vi nöjde oss.
När jag sedan travade ner honom i lägre form ville han rusa iväg. Kändes väl skönt att få sträcka på sig efter alla spända fjädrar...

Jag var nöjd med hjälpen o alla tips hur jag ska komma vidare.

2 kommentarer:

  1. Låter som om du vart och ridit min häst....:) Skämt åsido, men jag känner ofta igen mig när du beskriver Disco, tror våra pållar inte är helt olika att rida. Men det här att dom blir ojämna i skuldrorna (läste om det ang Cobben oxå) jag har ju samma problem, varför/när blir det så egentligen? Problemet kommer väl bakifrån eller? Har du kanske någon bra förklaring:)?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Cissi! Alla hästar är väl lite sneda, så den där rakriktningen får man väl alltid hålla på med, mer eller mindre. Vi ryttare borde nog vara lite snabbare med att korrigera det... Har en känsla av att jag själv är lite "oliksidig" oxå:) Men det är nog som du säger, det behövs mer syrka o motor bakifrån. Håller med dig!!!!

      Radera