måndag 22 oktober 2012

Skolorna i Msv C:1

Foto: R Lindberg
Känns lite kul, jag har tränat på linjen med öppna/sluta så som den rids i Msv C:1. Tänk att vi faktiskt nosar på Msv nu!
Jag började med uppvärmningen med många serpentiner. Disco blev väldigt skummig o fin i munnen. 

Jobbade först på volten i trav o galopp för att hitta ett läge där han arbetar på framåt o suger tag i båda tyglarna. Lite jobbigt i v galopp att få honom snärtig. Fortsatte med lite skänkelvikning o längningar i trav, ganska ok.
Red upp LA:4. Känndes mkt bättre än sist, men jag måste bli mer noggrann med vägarna.
Efter skrittpaus började vi med skolorna från Msv C:1. Det är en jättebra övning för Disco. Man rider längs långsidan i öppna, på mitten av långsidan går man in i en 10m volt o fortsätter sedan längs långsidan i sluta. Båda varven. Det gäller att Disco är ordentligt urskålad i h-sidan innan jag går in i öppnan i h varv. Volten är svår att få jämn o att han orkar runt i samlad form utan att ramla ner på bogarna. Slutan blir alltid lite "handbroms på" men han gjorde det bättre än jag trodde.  Viktigt att han böjer sig i kroppen så att han inte blir för rak, speciellt i öppnan.
I alla fall var det en jättebra o rolig övning för både häst o ryttare!

Jag o Sandra åkte till Nordby köpcentrum för att köpa finkläder till examenshögtiden som hålls i Linköping i nov. Man ska helst ha långklänning (ve o fasa). Inget jag känner mig bekväm i precis... Iaf sprang vi runt o kollade i massa affärer. När vi kom hem hade vi inhandlat långt ifrån finkläder: jag, spö, sadeltvätt o borste. Sandra: vita schockemöhle benlindor. = Som vanligt när jag ska köpa kläder. Suck. Jag får väl linda in mina ben i Sandras vackra lindor...   
   

4 kommentarer:

 1. ha ha, typiskt hästmänniskor att komma hem med grejor till hästen ist :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. På något sätt vill det alltid bli så...
   Det är lika dant när jag åker till Torp kan jag säga.

   Radera
 2. Åh, vad kul att ni börjat med MSV. Du (ni) är så duktiga. Jag hejar på från webben.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Anna, det behövs... Men det är väldigt inspirerande måste jag säga. Msv är ju mitt mål...

   Radera