onsdag 26 december 2012

BoktipsEn samling bra böcker, speciellt Mississippi. Den ska ni läsa!

SVART SOM NATTEN av Ann Cleeves Deckare. Utspelar sig på Shetlandsöarna. En ung flicka hittas mördad. Byns original, en ensling, får skulden. Alla blir tillslut misstänksamma mot alla.
Ganska bra och lite ovanlig historia.


SYNDAFALLET av Ruth Rendell
Deckare. 2 barn försvinner spårlöst o polisen letar förtvivlat efter spår. Har varit översvämning o kanske har de drunknat.

Ganska spännande, men lite seg här o där.

EN SPÖKHISTORIA VID JUL av Charles Dickens
Mysteriebok. Denna bok lånade jag på skoj pga känd författare. Visade sig vara ett bra kap. Jag sträckläste! Utspelar sig i London på 1800-talet. Handlade om en hemsk, elak, mycket otrevlig bokhandlare som behandlade alla i sin närhet illa. Han fick i en dröm besök av andar som visade honom hur han betett sig i sitt liv o hur hans kommande liv skulle gestalta sig om han inte ändrade sitt otrevliga sätt.
Den var mycket bra!!!

MISSISSIPPI av Hillary Jordan
Handlar om Laura och Henry som köper en gård i Mississippi där man lever på att skörda bomull. Gården är väldigt förfallen o det finns inte ens vatten inne. Henrys far flyttar med dem, han är elak o ohjälpsam. Laura får en del hjälp av den svarta familjen i granngården. Frun där är barnmorska. De väntar på att deras son ska komma hem från kriget. Henry väntar också hem sin bror från kriget. De båda hemvändarna finner varann, men det är mycket svårt för en svart kille att umgås med en vit. Den svarte blir svårt misshandlad. Denna boken var en lysande stjärna! Den skall absolut läsas!!!!!!!!!

SVÄRMAREN av Anna Bovaller
Kriminalroman med advokat Petra Wester. En kvinnlig jurist hittas mördad på ett kontor. Ingen vet varför, eller vem som haft motiv att döda henne. Man får en tillbakablick i hennes liv o saker o ting nystas upp.
Sådär, ok bok att läsa.

LÖRDAG av Ian McEwan
Handlar om en Lördag i Henrys liv. Han är hjärnkirurg o har familj, fru med två döttrar. Råkar hamna i en trafikolycka, krockar med "fel" person o det blir mycket dramatiskt.
Denna boken var annorlunda o jag gillade den skarpt!

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar