måndag 8 oktober 2012

Tuff Janneträning

Foto: R Lindberg

Jaha, vill man upp i Msv så gäller det att träna. Svävade fortfarande på små moln efter clinicen o allt beröm Disco fick. Men det varade inte så länge. Pladask ner i verkligheten igen.

Efter att jag ridit fram o sedan började trava på volten kände jag att Disco "backade av" o gärna ville självsamla sig. Så mycket socker o beröm han fått då han samlat sig... Kändes lite som om jag red med handbromsen på. Men jag lyckades undvika fällan att då rida på fortare, det hade ju Bo lärt mig att nu får han inte springa på fram, utan kraften ska mer uppåt. Lättare sagt än gjort. Trots allt tyckte Janne att han såg ganska fin o ihop ut i traven. 
Fick jobba som en liten blå i galoppen på volten för att få honom kvick o aktiv. Nu måste jag öka kraven på fattningar o avbrott.
Faktiskt gjorde han ganska ok skänkelvikning. Gjorde några framdelsvändningar, där ska han svara kvickt åt sidan. Det får jag jobba med. Men J tyckte att han kortar sig ganska bra nu i skritten.

Det jag tycker är så svårt är att när jag äntligen känner att jag har bra balans o takt, då ska jag ändra tempot. Ta tillbaka lite för att sedan gå fram (i takt o balas). Då krackelerar allt... Bara att börja om. Upplever samma sak i både trav o galopp. Kanske har det med styrka o göra. Förhoppningsvis kan vi bygga upp den över vintern.

Ryttaren (jag) måste också bli bättre på att tima mina hjälper för att hjälpa det stackars djuret...

Även om jag fick slita, tror jag att denna träningen gjorde gott för både mig o Disco. Vill vi till Msv innan ålderdomshemmet? Ja, det vill vi! 5 kommentarer:

 1. :-) känner så igen mig - vill också nå Msv innan pensioneringen med min stackars pålle...

  Du kommer komma dit och längre hoppas jag!
  Fortsätt blogga - det är kul att följa dig och din vackra häst!

  /Karin i Karlstad

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Karin, så fina tankar:) Jättekul att du vill läsa bloggen!
   Hoppas du har rätt vad gäller Disco. Det är ju inte han som har begränsningar utan jag...
   Vi fortsätter att kämpa på så får vi se hur långt det räcker.

   Radera
  2. PS Karin, jag har sett att du fått jättefina placeringar med din häst, grattis!

   Radera
  3. Tack, det har inte blivit så många tävlingar för oss - det är vardagen och träningen jag uppskattar mest - men de som vi har varit ute på har gått över förväntan :-). Jag har, precis som du, en fantastisk häst och det är min förmåga som begränsar. Det är så underbart med hästsport och dressyr - man kan utvecklas även om man hunnit bli 'tant'. Svårt är det och ibland går det bakåt, det kostar tid & pengar, men den glädje man känner de gånger när samspelet funkar slår det mesta och får en att sväva på små moln!
   PS ikväll ska jag rida för Bosse T för första gången...

   Radera
  4. Åh, vad roligt att träna för Bo Tibblin! Det har jag aldrig gjort, men var på en clinic förra året. Mycket bra! Lycka till:)

   Radera