söndag 1 januari 2012

Bra början på 2012


Hade en jättetrevlig nyårskväll hos goda vänner med underbar mat.

Men årets första dag började också bra. Ingen snö, tack o lov. Så det blev en tur till ridhuset med Disco för att följa upp gårdagens galoppjobb. Janne åkte med o instruerade mig.
När jag red fram kunde jag allt känna av att han jobbat igår, men efter en stund blev han mjuk o fin. Efter lite kvickhets o smidighetsövningar övergick vi till galopp. Janne lotsade mig runt först i h varv. Disco kändes jättefin o det märktes att Janne ridit dagen innan. Disco "satte" sig riktigt bra o jag hade ett fint stöd i handen. Bättre än på länge. I v varv hade jag svårt att följa voltspåret, det blev lite skevt. Svårare pga att han vill skjuta ut bogen. Jag tar då tag i yttertygeln, han går rakt fram o det blir hackigt. Janne försökte få mig att trampa ner mer i inner stigbygel för att jag inte ska hamna på utsidan. Tillslut fick jag en underbar känsla i v-galoppen. Jag kunde rida in o korta honom med bara sätet. Häftigt. Dessutom fick jag en härlig trav efter galoppen. Supernöjd med lille Disco idag!

En filmsnutt från en tidigare träning.

2 kommentarer:

  1. Bra början på 8-års året för Disco. Kom ihåg den känslan om 363 dagar och jämför hur mycket bättre det har blivit. :)

    SvaraRadera
  2. Stallv: Jösses, ja han är 8 nu! Svårt att fatta att min "lille" har blivit vuxen! Visst har det blivit bättre sen förra året, helt klart!

    SvaraRadera