fredag 24 juni 2011

Janneträning + sillsalladMidsommarafton inleddes med Janneträning på Hoga.
Disco kändes fin o uppmärksam på uppvärmningen. Inga spänningar i h-sidan.
Började lite på volten med övergångar. Rätta in framdelen i v varv, kolla ställning o böjning i h. Disco jobbade på fint från början. Tränade lite tempoväxlingar i både trav o galopp på volten. Han svarade fint, men ville gärna bli lite väl låg i formen i galoppen.
Efter lite paus fick vi göra öppna längs långsidan i trav o sedan även i galopp. Gäller att behålla aktiviteten o gärna även ändra tempot i öppnan. Lättast i v varv. I traven kan jag gärna tvära lite mer, men i galoppen lite mindre.
Arbete på volten. Jag måste tänka på min sits, den skall vara stadig hela tiden, inte luta mig framåt då jag kortar honom i galoppen. Måste också tänka på att när jag tar en halvhalt måste jag direkt igen driva på fram så att han inte lägger av.
När passet var slut travade jag av honom "med spänst" ganska länge under lättridning. Han kändes jättefin! Så himla skönt, hade en härlig ridkänsla hela passet. Janne var också nöjd o tyckte att han jobbade på fint!
Sådana här dagar får man lagra i minnet...

Träffade Discos fina lillasyster Dionice i ridhuset. Kul att se henne igen.

När jag hämtade dem i hagen i morse hade kläggen vaknat. Hur vet de att det är midsommar?? Det slår aldrig fel, de invaderar ALLTID efter midsommarafton de små äcklen. Både Disco o Cobben hade massa bulor på halsen som kliade. Jag tog in dem o Cobben damp ner i en hög direkt o började snarka. Disco fick gå på promenad först. Vi gick upp i skogen o klättrade lite. Underbart väder, vi njöt. När Disco kom tillbaka till stallet låg Cobben fortfarande som en död. Disco lade sig ner han med o stönade. De var mätta o belåtna, kopplar helt av när de kommer in. Skönt för dem.

I går gjorde jag en jättegod sillsallad. Den kan jag verkligen rekommendera. Passar jättebra att ha på "midsommarbordet" tillsammans med andra smårätter. Här kommer receptet:

Sillsallad till Midsommar ca 4 pers
2 ägg
i burk matjessill
1 liten rödlök
2 dl gräddfil
2 msk majonnäs
hackad dill
½ burk ishavsrom
citronpeppar
Till garnering: 1 ägg + dill

Hårdkoka äggen. Skala o hacka dem. Låt sillen rinna av. Skär den i bitar. Hacka löken.
Blanda gräddfil + majonnäs. Ha i ägg, sill, lök, rom, dill o lite peppar.
Garnera med ett ägg o lite dill.
Klart!

Anonyma citat: grönsaker är sånt som barn använder för att balansera tallriken till o från middagsbordet.

2 kommentarer:

  1. Haha, roligt att de är så lugna så de bara kan somna sådär. :) Jag ÄLSKAR sill i alla former, tyvärr gillar inte sambon matjessill så det får bli en sillsallad bara till mig själv. :))

    SvaraRadera
  2. VK: De kopplar verkligen av totalt. Gör du en sillsallad bara till dig själv, det är bra mat.

    SvaraRadera