måndag 14 juni 2010

Disco tävlar hoppning!


Disco var med på en klubbtävling i hoppning igår. Det var hans första hopptävling. Vi har ju hoppat lite till "husbehov" för att han ska få jobba med ngt annat än bara dressyr. Han var klass 1 i hoppning från 3-årstestet, så han har bra teknik. Disco är jätteduktig o vägrar aldrig, men kan vara lite slarvig då o då o peta ner någon bom. Sandra brukar hjälpa mig att hoppa honom o jag står på marken o dirigerar. Hoppar honom i lina då o då, vilket också funkar väldigt bra. Men det blir inte hoppning på nån högre nivå, bara på skoj för oss o hästen.

Sandra startade clear round i två klasser med låga hinder. Det var 8 hinder. Disco har aldrig hoppat bana förut, så det var spännande att se hur han reagerade.
Första klassen gick som ett rinnande vatten, mjukt o fint, landade i rätt galopp, inga problem med någonting! SUPERDUKTIGA båda två!

Andra klassen gick också bra, men han petade ner en bom där lite oturligt.
Hoppas att Cobben kan vara med nästa gång. Han behöver träna lite mer först.
Sofie o Nicke var också jätteduktiga med två felfria rundor.

Tack Stångenäs Ryttarsällskap för fina tävlingar!

6 kommentarer:

 1. En riktigt allround häst med andra ord =)

  SvaraRadera
 2. Stina: Han är duktig lille Disco.

  SvaraRadera
 3. Veronica: Jag tror också att hästarna gillar att hoppa då o då. Att bara gå dressyr blir för långtråkigt för dem.

  SvaraRadera
 4. Bra gjort av er att träna hoppning som omväxling! Kul att tävlingen var lyckad! Nyttig gymnastik och smidighetsträning som kommer väl till pass i dressyren oxå. Kanske synd de tog bort det där lydnadshindret som fanns förr i dressyr.

  SvaraRadera
 5. Anna: Tack! Hindret kunde ju få vara kvar i LC:1 dressyr. Inte mig emot. En form av lydnad det med.

  SvaraRadera