tisdag 1 juni 2010

Maj


Tänk att denna underbara månad är slut. Kan inte fatta att det nu är sommar!
Det har varit härligt väder nu ett par dagar, jag njuter. Dagarna är långa o man kan inte fatta att våren gått så fort. Bara på ett par dagar har våra lila syrener slagit ut o det luktar ljuvligt på kvällen.

Hästarna skulle kunnat gå ute med natten, men står inne ännu. De är lite lösa i magen av allt gräs de äter under dagen, så de får lite torrt hö + halm att äta till natten. Snart blir det nog utevistelse dygnet runt.

Maj har varit lite annorlunda mot vad den brukar vara. Jag har inte startat en enda tävling. Brukar annars vara massor av starter. Beror bla på 5 saker: dåligt med passande tävlingar i närheten, Discos transportproblem, Discos "dipp" i formen, byten som ställt till det i hans huvud samt att jag haft en häst till i vår att ta hand om. Allt går inte alltid som man tänkt. Men vi har ju så smått börjat med dessa byten, o det känns ju kul. MEN det har ställt till det. Disco bockar o uppfattar galopphjälper fel, tror det är byten på gång så fort man gör något extrajobb i galoppen. Detta är ju sådant vi måste ta oss igenom. En annan sak vi måste klara av är avbrott galopp-skritt. Så länge det inte funkar så är det ingen idé att tävla högre än LA:1. Sen har vi ju längningar o skänkelvikningar som måste bli bättre....

Cobben har utvecklats mycket. Har lärt sig göra FINA byten, bara han är väl förberedd. Traven har blivit kvickare. Lärt sig hoppa lite småhinder. För övrigt har han varit lite trött det sista. Kanske växer han fortfarande lite grann. Vi mätte dem o båda hästarna är nu 169 cm, så de har växt var sin cm från förra sommaren.

Bilden är Karimba med lilla Donnah K (e. Dionysos) som föddes i maj förra året. Ingen fölis i år! Synd!

3 kommentarer:

  1. Så söta de är på bilden. Ja syrenerna brukar vara utslagna här i Skåne runt mitten på maj men nu först så börjar de slå fullt ut.
    Vet inte om du Tävlar i Skåne någon gång då får du hoa till så kommer vi och hejar på.
    Kram från ett regnigt Skåne.

    SvaraRadera
  2. Mimmi: Å tack, man kan aldrig veta! När Disco får lärt sig bytena blir vi farliga hi, hi

    SvaraRadera
  3. Jaha du är som jag har lite att göra mer än bloggen vad skönt.
    Mimmis

    SvaraRadera